Over Oeral Thús

Wij zijn Steven en Jantina Hoogerhuis en wonen in Ried een klein plaatsje boven in Friesland. In 1987 kregen wij onze eerste hond, een kruising mechelaar reu genaamd Sunny. Een hele leuke hond voor ons, maar minder vriendelijk voor vreemden. In 1998 hebben we Sunny verloren na een noodlottig auto ongeluk.

Dit was de reden dat we Shirley bij ons in huis namen, een tervuerense teef van 1.5 jaar. In de zelfde periode kwam kregen we onze  eerste pup Whitny, dochter van Golan van de Wielander (IPOIII). Met beide honden zijn we toen gestart met de behendigheid.

Vervolgens kwam Aretha in 2001, import tervueren pup uit Belgie. Via de omweg van Knpv / Bond van Diensthonden / IPO kwamen we ook voor haar uit op de behendigheid als de beste hondensport. Helaas door een hernia is Aretha vroegtijdig uitgeschakeld voor de sport.

Bij de fokker De La Rouquine een prachtig nest met pups. De grootste blaf had Francka , in 2003 kwam zij bij ons wonen. Een schot in de roos voor IPO en behendigheid,. Een hond met veel actie en drive en plezier.

Inmiddels hebben wij ontdekt dat de behendigheid ook voor ons de beste hondensport is. Om ook in de kleinere klassen mee te doen hebben we in 2005 Sam uitgezocht, Saxa vord Samantha. Helaas Sam hield niet van behendigheid, maar als huishond tussen onze andere herders kon ze het prima vinden.

Ook in 2005  kwam Estra bij ons wonen een mechelaar van 9 maanden. Aan haar gedrag hebben we hard aan moeten werken. Maar na 4 jaar zijn we begonnen met behendigheid. En ach wat had de dame er een plezier in. Jammer dat het van korte duur was, met een rugblessure moest ze uit de sport. Helaas kreeg ze in april 2017 bindweefseltumor over de rug en schouders. Ook in het bekken had ze een tumor en in mei 2017 is zij overleden.

Vanwege het grote aanbod pups in 2009 hadden wij twijfels over een nest met Francka, om dan een teefje zelf te houden. Na twee bezoekjes bij De la Rouguine hakten we de knoop door. Geen nest, maar een superpup uit Appelscha: Inflame de la Rouguine, roepnaam Ircka. Actief en ondernemend, open en nieuwsgierig. Een echte fliere fluiter.

En dan zie je een combinatie om daar een pup van te hebben is wel heel bijzonder. En zo kwam Marcka in 2012 bij ons de roedel versterken. Een mechelaar die even de tijd  nodig had om haar plek te vinden. Die tegenwoordig in de behendigheid zit en het erg leuk doet.

Na een verdrietige periode in eind 2014 en  begin 2015 dat we Aretha, Sam en Francka verloren.

Was daar Lagertha in 2015, open, nieuwsgierig. Het zal een feest worden om met haar te mogen werken, behendigheid en Ipo,  of eventueel mondioring.

Eind 2016 kwam er nog een La Rouquine ons versterken Magnet een prachtig draakje met veel lawaai, die meteen haar thuis voelde tussen de roedel.

In februari 2019 kwam Power of Fire la Rouquine, roepnaam Prescka de roedel versterken. Een geweldig stabiel pupje met prachtig ondeugend koppie. Past prima tussen de andere dames en zal net als Myscka  de kant op van canicross en steppen.

Al onze honden hebben een stamboom en komen bij een fantastische fokker vandaan waar de pups opgroeien met alle ruimte en aandacht die nodig is.